Wegtransport

Voor het transport van farmaceutische producten en high value goederen gelden specifieke condities, veiligheidseisen, wetten en regels. Allemaal zaken waarmee Polar Special maar al te goed bekend is en die zijn opgenomen in onze gestroomlijnde processen. Niet voor niets kiezen grote health- en farmabedrijven keer op keer weer voor ons. Polar Special kent de wegen van het temperatuurgecontroleerde wegtransport.

Geconditioneerd wegtransport

Bij het vervoer van medicijnen en andere temperatuurgevoelige producten zijn temperatuur, luchtvochtigheid en hygiëne van groot belang. Wij bieden drie typen transport aan; cold (+2 °C tot +8 °C), geconditioneerd (+15 °C tot +25 °C) en ongeconditioneerd. Al onze trailers zijn voorzien van geavanceerde temperatuursystemen. Zodra de temperatuur onder of boven de norm dreigt te komen, wordt er direct alarm geslagen. Al onze chauffeurs zijn intern opgeleid volgens GDP-richtlijnen en zijn op de hoogte van de kwaliteitseisen op het gebied van temperatuur, veiligheid en hygiëne. Ook onze vrachtwagens voldoen aan alle GDP-richtlijnen. Zo zijn ze uitgerust met FRC-gecertificeerde koelruimtes, TAPA gecertificeerde sloten en geavanceerde boordcomputers. Hiermee voldoen wij aan de hoogste veiligheidseisen en kwaliteitsnormen op het gebied van geconditioneerd transport. Via ons dashboard heeft u altijd inzicht in de meest actuele temperatuurregistratie. Ongeacht waar onze vrachtwagen zich op de wereld bevindt.

Europa en verder

Met ons uitgebreide wagenpark van ruim 300 vrachtwagens rijden wij naar alle windhoeken van Europa en verder. Onze chauffeurs zijn gespecialiseerd in specifieke routes, kennen de cultuur en zijn bekend met lokale uitdagingen. Naast magazijnleveringen kunnen wij dankzij ons solide en internationale netwerk van transportpartners ook kleine pakketten met farmaceutische producten bij ziekenhuizen afleveren. Ons netwerk bestaat niet alleen uit partners op het gebied van wegtransport, maar ook op het gebied van zee– en luchtvracht. Hierdoor kunnen wij met trots zeggen dat wij een mondiale specialist zijn op het gebied van geconditioneerd transport.

Transport naar Finland

Polar Special is onder andere gespecialiseerd in transport naar Finland. Wekelijks rijden er meer dan 40 vrachtwagens op en neer naar onze vestiging in Vantaa, net buiten Helsinki. Met wegtransport vervoeren we farmaceutische producten en high value goederen. Voor het vervoer van andere goederen bieden wij naast wegtransport ook transport via zeevracht aan. Hierbij verzorgen wij het FTL- en LTL-vervoer en handelt onze zeevrachtpartner de route over zee af.

De voordelen van Polar Special wegtransport

  • Geavanceerde temperatuurgecontroleerde trailers
  • Een wagenpark van meer dan 300 vrachtwagens
  • Solide netwerk van wereldwijde partners
  • Specialist in transport naar onder andere Finland
  • Zowel groupage als maatwerk oplossingen
  • Volledige ontzorging op het gebied van transport en warehousing
  • Eén partner en aanspreekpunt voor het gehele logistieke proces

Meer informatie?

Polar Special biedt het complete logistieke proces; van transport tot opslag. Wilt u meer weten over onze dienstverlening, bijvoorbeeld omdat u interesse heeft om uw business naar het buitenland uit te breiden of bent u simpelweg benieuwd wat de mogelijkheden op het gebied van geconditioneerd wegtransport? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag wat Polar Special voor uw bedrijf kan betekenen.

contact

Onze certificaten

Om u goed van dienst te kunnen zijn

Waarom Polar Special?

Ervaren team

Denken in oplossingen

Solide netwerk