warehousing polar special

Warehousing

De opslag van medicijnen en andere farmaceutische producten vraagt om een gecontroleerde, veilige en nauwkeurige aanpak. De juiste temperatuur, luchtvochtigheid en veiligheidsmaatregelen zijn van groot belang om de kwaliteit van deze producten te garanderen. Polar Special is al sinds 1977 dé specialist in de opslag van farmaceutische en temperatuurgevoelige producten en kent als geen ander de perfecte omstandigheden.

Temperatuurgecontroleerde warehouses

Onze geavanceerde warehouses in Nijmegen hebben verschillende opslagcondities, zoals cold storage (+2 °C tot +8 °C), geconditioneerd (+15 °C tot +25 °C) en ongeconditioneerd. Alle compartimenten zijn voorzien van moderne veiligheidssystemen van Dyzle die de temperatuur 24/7 monitoren en registeren. Bij een minimale temperatuurafwijking wordt er direct alarm geslagen en grijpt ons personeel in. Hierdoor kunnen we onze klanten altijd een volledige temperatuurregistratie en garantie op een constante kwaliteit leveren.

Dyzle

Gecertificeerde warehouses

De warehouses van Polar Special zijn volledig gecertificeerd. Dit houdt in dat onze processen zodanig zijn ingeregeld dat de kwaliteit van farmaceutische producten gewaarborgd is. De opslag van medicijnen en farmaceutische producten dient met zorg en precisie uitgevoerd te worden en vraagt om specialistische kennis. Onze medewerkers worden daarom intern getraind om strikte richtlijnen te volgen en moeten jaarlijks een examen afleggen. Zo bieden wij de meest optimale condities voor de opslag van temperatuurgevoelige producten, zoals farmaceutische producten en high value goederen.

Value added logistics

Polar Special biedt meer dan alleen opslag en transport van en naar het warehouse. Wij hebben een sterke focus op VAL (value added logistics) activiteiten, zoals kwaliteitscontrole, labelling, verpakken, ompakken en kitting. Het geheel wordt vanuit een GDP-proces gemanaged. Daarnaast ondersteunen wij ook bij alle administratieve zaken die bij het logistieke proces horen, zoals het aanvragen en invullen van exportdocumenten en douaneformulieren. Ook werkt Polar Special met een state of the art Warehouse Management Systeem (WMS) die alle warehouseprocessen in detail vastlegt. Hierdoor bieden wij tracking en tracing mogelijkheden, waarbij elke activiteit zichtbaar is. Ons WMS legt alle exportgoederen vast, zodat we altijd inzicht hebben in de opslag van deze goederen en de tracking en tracing kunnen aanbieden. Zo voegen wij waarde toe aan uw logistieke keten. Neem contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken.

De voordelen van Polar Special warehousing

  • Volledig gecertificeerde warehousepartner
  • Meer dan 25.000 m2 aan opslagcapaciteit
  • Cross docking mogelijkheden
  • Groothandelsvergunning en douane entrepot
  • Volledige ontzorging op het gebied van opslag en transport
  • Eén partner en aanspreekpunt voor het gehele logistieke proces

Meer informatie?

Zoekt u een betrouwbare, flexibele en ervaren partner voor opslag en transport van farmaproducten en temperatuurgevoelige goederen? En vindt u betrokkenheid, aandacht en expertise belangrijk? Dan bent u bij Polar Special aan het juiste adres. Wilt u meer weten over Polar Special warehousing? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze warehouse specialisten helpt u graag verder.

contact

Deze tevreden klanten gingen u voor